Avoimet Ovet

Olemme ehtineet toimimaan paikkakunnalla jo kohta kaksi vuotta ja uusiin tiloihin muuton myötä saamme vihdoin pidettyä suurelle yleisölle avoimet ovet. Keväällä käyntiin pyörähtää myös PoKo ry:n kanssa yhdessä suunniteltu hanke ELY-keskuksen kanssa. Pääsemme hankkimaan uutta laitteistoa ja laajentamaan kapasiteettia. Avoimissa ovissa pääset kuulemaan mitä hankintasuunnitelmaamme kuuluu kahden seuraavan vuoden ajalle ja mihin toimintaa lähdetään laajentamaan seuraavaksi.

Yhdistys on ehtinyt järjestää olemassaolonsa aikana lasten ja nuorten teknistä, tieteellistä ja kädentaidollista osaamista edistävää toimintaa useassa eri muodossa. Viime vuoden tammikuussa aloitettu lasten ja nuorten Tiede- ja Teknologiakerho TIKIS jatkaa toimintaansa kahden eri ryhmän voimin.

Viime vuonna ekaluokkalaisten lasten kanssa aloitetussa kerhossa purettiin vanhaa elektroniikkaa, rakennettiin taidetta ja pidettiin taidennäyttely. Suurin osa teoksista on edelleen nähtävissää labilla.

Aprillipäivänä starttaa lukioikäisille suunnattu TIKIS BrainTech kokonaisuus, joka keskittyy robotiikkaan yhdistyksemme toimintakaudelle valitun teeman mukaisesti.

Tällä hetkellä pääasialliset isommat laitteemme ovat FolgerTech FT-5 3D-tulostin, jossa on 300x300x400mm työskentelalue sekä 60W laser-leikkuri 500x700mm työskentelyalueella. Labilla on nähtävillä paljon kohteita, joissa kyseisiä laitteita on käytetty.

Kaikki sankoin joukoin paikalle tutustumaan tarkemmin toimintaan ja tulevaisuuden suunnitelmiin! Lapset ja nuoret kännyköiden äärestä myös mukaan!

"EIKU TEHÄÄN!"

comments powered by Disqus